Het milieubeleid van Hotel Hubert

De planeet redden is een sexy daad!

(MA) FILOSOFIE
Zoals een goede vriend van mij zou zeggen "Ik heb maar één filosofie", en dat is niet geaccepteerd worden zoals ik ben, maar de wereld verbeteren. Daarom is het onderwerp milieu voor mij van het groot belang! 


Met een gebouw dat in 1993 werd gebouwd en dat in 2018 mijn officiële plek werd - Hotel Hubert - zijn we ons meer dan bewust van de nieuwste hulpmiddelen om een positieve impact te creëren. Bij mij ontspannen we, genieten we en bezoeken we elkaar, maar onze planeet en haar natuur zijn ons echte THUIS en we moeten er met al onze kracht voor zorgen. 


In een economie die steeds klimaatbewuster wordt, is duurzaamheid het sleutelwoord waar we dagelijks over praten. Ik en mijn hele team zijn altijd aan het brainstormen over manieren om u verblijf beter en duurzamer te maken. 


Onze doelen zijn afgestemd op het Klimaatakkoord van Parijs dat in 2015 is aangenomen en onze focusgebieden zijn onder andere energie, water, afval, voedselverspilling, linnengoed & chemicaliën, verantwoord inkopen en sociale impact. 


Mijn missie is gebaseerd op mijn waarden en ik wil dat mijn huis een verandering teweegbrengt door het milieu te beschermen en ten goede te komen aan de gemeenschap waar ik woon. Hoe? Door mijn plaats te transformeren naar een circulaire en duurzame gastvrijheid. De verandering begint bij u, mijn partners en mijzelf. 


Ga met mij mee op deze reis en laten we een verschil maken. Onze handafdrukken doen ertoe!

Wat doen wij?

Hergebruik:
We gebruiken enkel papieren bekers en glazen waterflessen in de kamers. We zorgen ervoor dat alle koffie- en theecapsules en pads worden gerecycleerd. We hebben waterfonteinen voor het personeel en in de sportschool om zo het gebruik van wegwerpwaterflessen te vermijden.

In de bar en foodtruck gebruiken we ook alleen gerecycleerde producten of glazen flessen die door de drankenleveranciers worden terug genomen en hergebruikt. Verschillende van onze producten zijn ook biologisch, wat beter is voor het milieu. 

Onze afvalprocedure recycleert alles wat correct gesorteerd is. Onze kamermeisjes en alle andere personeel zorgen dat het afval  correct verwerkt wordt en op de juiste containers terecht komt. We hebben een afvalbak bij onze lobby waarin gasten ook blikjes, melk, sapdozen en plastic flessen kunnen gooien. Zo helpen ze ons om te recycleren en onze relatie met onze geliefde natuur te verbeteren.

We proberen elk detail steeds meer te verbeteren en we gaan nog verder!

Een kwestie van gezond verstand:
We verminderden sterk ons totale energieverbruik en de Co2-uitstoot door veranderingen door te voeren, zoals het upgraden van de verlichting en de verwarmingsketel, een goede isolatie en een overschakeling van olie naar gas..

De temperatuur in elke kamer staat onder thermostatische controle en kan onafhankelijk van elkaar worden ingesteld. De toegangsdeuren zijn voorzien van portieken en luchtgordijnen.

We kunnen onnodige verspilling van energie voorkomen door het gebruik van verlichting met bewegingssensoren in de gemeenschappelijke ruimtes. We maken gebruik van energiezuinige LED-lampen. Door middel van warmtepompen kunnen we het energieverbruik tot een minimum beperken.

We vermijden onnodig waterverbruik door het gebruik van speciale waterkranen en douchekoppen met waterdrukregeling. We hebben alleen douches, die een derde van het water verbruiken dat een badkuip zou verbruiken. Ik train ons personeel om de lekkages in de kamertoiletten op te merken en te voorkomen en ik verwacht dat ook onze gasten ons informeren als ze dergelijke lekkages opmerken.


Groen & Lokaal
Ik doe mijn uiterste best om alleen groene schoonmaakmiddelen te gebruiken en toch de hygiëne op een hoog niveau te houden. We kopen zoveel mogelijk in bij lokale leveranciers en helpen zo de lokale producenten te ondersteunen en het aantal onnodige voedselkilometers te verminderen.

In navolging van de lokale wetgeving, is ons gebouw 100% niet-roker. Alle gasten worden uitgenodigd om buiten te roken op minstens 10 meter van de deur Zo zorgen we  ervoor dat we binnen een fris en niet-verontreinigd binnenklimaat behouden.

Door onze perfecte geografische ligging, moedigen we de gasten aan om wandeltochten te maken of gebruik te maken van een fiets- of scooter-arrangement. Indien dit niet mogelijk is, moedigen we altijd het gebruik van het openbaar vervoer aan, zoals metro, trein of tram.

Koolstofuitstoot:
We proberen ook de CO2-uitstoot van het gebouw geleidelijk te verminderen door een regelmatige controle van de gegenereerde CO2-voetafdruk. We hebbengroene investeringsprojecten lopen om onze efficiëntie te verhogen.  Deze worden regelmatig herzien en bijgewerkt. 
 

Wat kunt U doen?

Wilt u ons helpen? Doe mee aan onze groene competitie! 

•    Doe alstublieft het licht uit als u uw hotelkamer verlaat.
•    Laat de TV op stand-by staan. Onze energiezuinige televisies verbruiken minder energie als ze op stand-by staan dan wanneer ze terug helemaal moeten opstarten.
•    Vergeet niet de stekker van de opladers van uw mobiele telefoons uit het stopcontact te halen als ze niet in gebruik zijn, want deze verbruiken een verrassende hoeveelheid energie.
•    Zet de kraan uit als u uw tanden poetst of zich scheert, in plaats van het water de hele tijd te laten lopen.
•    Gebruik aub de recyclagebakken in je kamer en in de lobby. Zo helpt u ons.
•    Maak gebruik van zowel de glazen flessen als de glazen die u op uw kamer worden aangeboden;

Samen kunnen we het ondenkbare bereiken!
 

DE PLANEET REDDEN IS EEN SEXY DAAD!

Vragen of suggesties? We horen het graag van je. Neem gerust contact op met mijn team:

 

Marta Silva

Sustainability Coordinator admin@hotelhubert.be

 

Laurice Jabaly

Marketing & Communication executive laurice@hotelhubert.be